Onogošt ide u stečaj

Bez autora
Mar 28 2012

Podgorički Privredni sud donio je odluku o prelasku na stečajni postupak u hotelsko turističkom preduzeću (HTP) Onogošt. Sud je donio takvu odluku jer HLT fond, koji firmom upravlja od 2004. godine, nije ispravio nepravilnosti koje se odnose na finansijske projekcije. Stečajni sudija, Ivan Kovačević, je u decembru prošle godine donio odluku da HLT fond u roku od 45 dana isplati neizmirena potraživanja i ispuni ostale obaveze prema povjeriocima. U suprotnom, zaprijetio je uvođenjem klasičnog stečaja. Rješenjem nije uvažen ni zahtjev Udruženja manjinskih akcionara, radnika i sindikata firme da se HLT-u oduzme pravo upravljanja zbog kršenja prava lične uprave.

Onogošt ide u stečajPodgorički Privredni sud donio je odluku o prelasku na stečajni postupak u hotelsko turističkom preduzeću (HTP) Onogošt, saznaju Vijesti nezvanično.

Sud je donio takvu odluku jer HLT fond, koji firmom upravlja od 2004. godine, nije ispravio nepravilnosti koje se odnose na finansijske projekcije.

Stečajni sudija, Ivan Kovačević, je u decembru prošle godine donio odluku da HLT fond u roku od 45 dana isplati neizmirena potraživanja i ispuni ostale obaveze prema povjeriocima.

U suprotnom, zaprijetio je uvođenjem klasičnog stečaja.

Rješenjem nije uvažen ni zahtjev Udruženja manjinskih akcionara, radnika i sindikata firme da se HLT-u oduzme pravo upravljanja zbog kršenja prava lične uprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik